МОЗ: Затверджено уніфікований протокол «Бронхіальна астма у дітей»

Міністерство охорони здоров’я затвердило уніфікований клінічний протокол первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги «Бронхіальна астма у дітей». Наказ про його затвердження підписав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Документ розробила група експертів на підставі доказової клінічної настанови «Бронхіальна астма» (2021), у якій зібрана найкраща світова практика надання медичної допомоги пацієнтам із бронхіальною астмою.

Положення уніфікованого клінічного протоколу допоможуть створити комплексну та ефективну систему надання медичної допомоги дітям із бронхіальною астмою. Дотепер маленькі пацієнти отримували лікування за протоколами 2013 року.

Новий документ повністю відповідає сучасним потребам охорони здоров‘я, встановлює єдині вимоги до профілактики, діагностики та лікування такої патології. Заклади охорони здоров’я різного рівня мають використовувати протокол у практичній роботі.

23 грудня 2021 Статус: Чинний

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

23.12.2021 N 2856

м. Київ

Про затвердження Уніфікованого клінічного протоколу первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги «Бронхіальна астма у дітей»

Відповідно до статті 14¹ Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», пунктів 2.4 розділу ІІ та 3.5 розділу ІІІ Методики розробки та впровадження медичних стандартів медичної допомоги на засадах доказової медицини, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28 вересня 2012 року № 751, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 листопада 2012 року за № 2001/22313, підпункту 10 пункту 4 та пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90),

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Уніфікований клінічний протокол первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги «Бронхіальна астма у дітей», що додається.

2. Внести зміни до  наказу Міністерства охорони здоров’я України від 8 жовтня 2013 року № 868 «Про затвердження та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги при бронхіальній астмі»,   виключивши  пункти 1 – 4.

У зв’язку з цим пункти  5 – 6  вважати відповідно пунктами  1 – 2.

3. Державному підприємству «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України» (Бабенко М.М.) забезпечити внесення Уніфікованого клінічного протоколу первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги «Бронхіальна астма у дітей» до Реєстру медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Микичак І.В.

Міністр       Віктор ЛЯШКО
Please follow and like us:
0

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.